Ministrul Transporturilor va monitoriza zilnic lucrările de pe Valea Oltului: Vizitele dese, CHEIA finalizării record a proiectelor

Ministrul Transporturilor va monitoriza zilnic lucrările de pe Valea Oltului: Vizitele dese, CHEIA finalizării record a proiectelor
Publicat: 10/07/2024, 16:49

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a transmis că monitorizează lucrările de pe Valea Oltului, dar și celelalte proiecte de infrastructură importante din România. În acest sens, ministrul adaugă că primește informări din oră în oră cu privire la stadiul șantierelor pentru a se asigura că totul este în grafic, termenul de finalizare pentru Valea Oltului fiind 9 august.  

Știţi că am fost acolo, voi fi şi voi monitoriza zilnic. Din oră în oră am primit monitorizarea de pe teren, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3 CNN.

Au trecut deja două zile de când DN7 a fost închis pentru defrișarea a 20.000 de copaci pentru a pregăti terenul pentru autostrada A1 Sibiu-Pitești.

În două zile, echipele care se ocupă de  defrișare au tăiat peste 1300 de arbori și au avansat cu drumurile tehnologice care permit accesul la zonele înalte ale versantului. Pe măsură ce accesul la zonele de lucru va fi mai facil, viteza lucrărilor de defrișare va crește, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Șase șantiere vizitate într-o singură zi

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost frecvent văzut în vizite neanunțate pe diverse șantiere de autostrăzi, căi ferate și alte proiecte majore.

Într-o zi, în vreo 13 ore am fost pe vreo șase șantiere. Am fost prima dată în jurul Brașovului între Cața și Apața, apoi la Chețani în Mureș. După aceea două șantiere pe Autostrada Transilvania în Cluj de la Nădășelu până la Poarta Sălajului, apoi de la Nușfalău la Suplacu de Barcău și apoi la Simeria, a spus Grindeanu, la un post de televiziune.

Modelul Băsescu – vizite dese pentru finalizări record

O astfel e abordare a fost folosită și de fostul președinte Traian Băsescu în urmă cu aproape 20 de ani, când a avut zeci de vizite la podul de la Mărăcineni pentru a se asigura că lucrările sunt în grafic. În 2005, acest pod important de peste râul Buzău a fost grav afectat de inundații, blocând o arteră crucială de transport între Muntenia și Moldova.

Datorită acestor vizite, Podul de la Mărăcineni a fost reparat într-un timp record, redeschiderea sa fiind vitală pentru reluarea traficului și pentru economia regională.

Prin frecventele sale vizite pe șantiere și monitorizarea zilnică a proiectelor de infrastructură, Grindeanu urmărește să obțină rezultate similare. El își propune să asigure un progres constant al lucrărilor și să evite întârzierile care au afectat adesea marile proiecte de infrastructură din România.

Ca și în cazul lui Băsescu, vizitele lui Grindeanu au rolul de a încuraja echipele de lucru să fie mai responsabile și să își îndeplinească sarcinile cu seriozitate. De asemenea, ele contribuie la creșterea transparenței și la informarea publicului, aspecte esențiale pentru câștigarea încrederii cetățenilor în gestionarea proiectelor publice.

Autostrada Sibiu-Pitești, prima autostradă care traversează Carpații

Autostrada Sibiu-Pitești, parte esențială a Coridorului IV Pan-European, reprezintă un proiect de infrastructură vital pentru România, având implicații economice, sociale și strategice profunde. Această autostradă nu doar că va conecta regiunile istorice ale Transilvaniei și Munteniei, dar va juca și un rol crucial în integrarea României în rețelele de transport europene. Reducerea timpului de călătorie și a costurilor de transport va face regiunile mai atractive pentru investitori, contribuind la creșterea economică.

Industria auto, un sector vital pentru economia românească, va beneficia enorm de pe urma acestei infrastructuri. Fabricile de automobile și componente din Pitești, Mioveni, și din vestul țării, vor avea acces mai rapid și mai eficient la piețele internaționale, ceea ce va crește competitivitatea producției locale.

CITEȘTE ȘI:

Sorin Grindeanu, despre restructurări: „TAROM trebuie să intre pe făgaș economic corect. Protestul spontan, o lipsă de respect față de pasageri”

Sorin Grindeanu (PSD), despre restricționarea circulației în Valea Oltului: „Nu-și asumă nimeni să facă lucrări la 70-100 metri, noaptea în pădure”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele...
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă...
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Acuzații GRAVE la adresa iubitului Dianei Maria, fata ucisă de urs în Bucegi. „Adevărul??? Am...
Cum arăta Shannen Doherty înainte de a muri: ultimele imagini cu actrița! Avea doar 53...
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile...
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să...
Reacția lui Ianis Hagi după ce Radu Drăgușin a absentat la cel mai important eveniment...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Amenzi pentru șoferii prinși fără ITP! Când trebuie să facem Inspecția Tehnică?
Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump
GREȘEALA pe care o facem cu toții la AERUL condiționat! De fapt, nu este bine...
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
De ce-și ascund, de fapt, împăcarea Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
Queens of the Stone Age anulează Turneul European! Josh Homme necesită o operație de urgență....
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Cercetătorii spun că populația Pământului va atinge un maximum în 60 de ani, apoi va...